Advokatforbehold bolig

Hvad enten du står og skal sælge din bolig eller købe en ny, er det en virkelig god ide, at der kommer et advokatforbehold ind i købsaftalen, inden du skriver den under. Det kan spare dig for mange bekymringer, ærgrelser og penge. Normalt fanger bordet, når en køber og sælger underskriver købskontrakten. Det er det et advokatforbehold kan forhindre. Det giver dig nemlig mulighed for at få tjekket aftalen igennem af din advokat, inden handlen kan betragtes som helt afsluttet.

Hvad betyder et advokatforbehold?

Advokatforbeholdet betyder, at du tager det forbehold, at købsaftalen skal godkendes af din advokat, før din underskrift er bindende. Det betyder, at du kan komme ud af handlen, hvis din advokat finder en fejl eller noget andet, som ikke er i din interesse. Det koster ikke noget at benytte sig af advokatforbeholdet. Du skal altså ikke betale noget til modparten. Du skal naturligvis have en advokat til at læse købsaftalen igennem, men det er kun en lille udgift set i forhold til, hvad udgiften kan være på sigt, hvis du får gjort en dårlig handel.

Købers lovpligtige fortrydelsesret

Som sælger af en bolig har man udelukkende advokatforbeholdet at falde tilbage på, hvis man fortryder handlen. Som køber har man i tillæg det, der hedder den lovpligtige fortrydelsesret. Modsat ved brugen advokatforbeholdet koster det dog en kompensation på 1 % af købesummen, hvis man som køber gør brug af fortrydelsesretten. Kompensationen skal betales til sælger og selve beslutningen om at annullere handlen skal ske inden, der er gået 6 hverdage.

Kontakt altid en boligadvokat

Hvis du står og skal foretage en bolighandel, så tag kontakt til en boligadvokat og få indskrevet et advokatforbehold, inden du skriver under. Måske skal det gå så hurtigt med at få sat underskriften, at advokaten ikke kan nå at gennemlæse aftalen inden, og så er advokatforbeholdet guld værd. Så er du skikker på ikke at blive fanget i en dårlig handel, der kan forfølge dig mange år frem.